Saturday, February 5, 2011

aku rindu

aku sangat rindu dia.

okay, inilah ceritanya. semalam pak cik aku datang dari johor, lepas balik dari langkawi. oops, macam ni, pak cik aku dari johor, pergi makan angin di langkawi, setelah itu singgah rumah kami di penang. yeah, macam tu la. tadi, kami semua pergi la ke padang kota lama (except mamat sebab komputer.duhh~).

konon2 nak pi makan kat sana la. tapi, masyaallah, makanan ada, parking tak ada. jenoh la punya jammed. dah la dekat dewan sri pinang tu ada majlis kahwin. parking pulak tak ada. kami orang keluar rumah dalam pukul 8.30pm lebih kurang. dah tak ada parking, kami pun berpakat untuk pergi ke padang kota baru, gurney drive sana. masyaallah, sana pon sama. gurney penuh dengan orang  bangsa cina. dari bawah sampai ke atas. wooaa. sesak giler, last sekali tak jadi juga pegi makan kat situ.

mak dengan abah ade idea nak pegi makan dekat nasi kandar beratur. nak try la makan, depa orang kata makan kat sana sedap. nasi kandar tu bukak pukul 10pm dan ke atas sahaja. maksudnye, dari tadi sampai pukul 10 kami tak dapat makan lagi. tengok2 betol la nasi kandar depa boh nama beratur. panjang.giler sesak. sedih. sungguh. dah lah aku dari tengah hari tak makan apa2 ni. kami orang pon dengan sedih jugak hati pegi makan saja kat nasi kandar kassim mustafa. jadi lah, janji dapat makan sudah. dah dekat pukul sebelas nih. aku lapaq tak hingatt.

abah, aiman, pak cik ras ambil nasi dulu, dah mereka sampai, aku, mak, ngan akak pegi ambil nasi pulak. mase tengah beratur belakang satu mamat nih, mak aku ushar dia, tinggi gila. mak aku kena langut kepala tengok dia. bukan mak aku sahaja, aku juga. masyaallah, tinggi wooa. 

sejurus itu, aku teringat kat dia. sebab mamat tu la punya pasai, sapa suruh tinggi sangat, dah la rambut pon macam nak same, muka pon, ade la lebih2 kurang. arghh, rindu.

p/s : lukisan dia. sesuatu yang bagi aku ingat dia selalu.

p/s/s : aku tak habiskan cerita lagi ke? err, lepas makan kami balik la, dah pukul 12 malam maa. hehe.

8 comments:

  1. tinggi..
    aku dapat agak siapa..
    aishiteru.. :)

    ReplyDelete
  2. weihh knapa akuh xdpt agakkk!hahahah.clue cluee :)
    ~bie!~

    ReplyDelete
  3. huda : shhh!!jangan bising2.dian suda.

    faiz : hang x kenal pon.xpala.

    anis : haha.kesian.clue pertama,die tinggi.

    ReplyDelete
  4. siryes ni wei,sbb hg xknai spa..
    kalo hg taw pon nt expression hg mst : ohh..
    haha.

    ReplyDelete
  5. miera.. orait :)
    ga story saja. hehe

    ReplyDelete

Bingkiskan apa sahaja. Supaya aku tahu apa pikir kamu ke aku.